Grilování

Jak grilovat kukuřici?

Kukuřici můžete na grilu připravit různými způsoby, záleží na tom, jaká má být její výsledná chuť a konzistence. Pro grilování je nejlepší co nejčerstvější kukuřice, protože si zachová intenzivní a sladkou chuť.

Jak grilovat cuketu?

Cuketa je vděčná zelenina, jak na pěstování, tak i na samotnou přípravu. Svou jedinečnou chutí ozvláštní nejeden pokrm, ať už se jedná o oběd, lehkou večeři, slaný koláč, či dokonce buchtu. V čase letního grilování je však doslova na dosah ruky. Stačí si ji utrhnout rovnou ze záhonu a vyzkoušet ji grilovanou. Vyzkoušejte tuto grilovanou cuketovou jednohubku, a dodejte své párty nový rozměr, chuť i nápad.

Jak vyrobit gril na prase?

U lidí na vesnici je toto poměrně časté téma. Zvláště pokud máte kamarády, kteří už svůj gril mají a zkušenosti s výrobou předávají dál. Stavba takového grilu není pro každého. Musíte mít cit pro práci s vařením a pájením. Musíte sehnat dostatek materiálu a gril stejně není hotový přes noc. Jakýkoli gril, který jsem doposud viděla, byl poměrně jednoduchý na výstavbu, ale stejně vždy trochu jiný. Podle mého názoru je nejlepší gril, který stojí na otevřeném ohni.

Jak vyrobit gril z bojleru?

Znáte to, je léto, a k létu neodmyslitelně patří posezení u ohníčku se spoustou masitých i zeleninových dobrot. Když už se opékání na ohýnku okouká nebo počasí zrovna nedovolí posezení u ohniště, nastupuje na řadu gril.

Je hodně jednoduché, když zajdete do obchodu a za menší či větší obnos zakoupíte gril různé velikosti i funkčnosti, ale pro správného kutila je výzvou vyrobit si gril vlastní.

Jak a v čem grilovat sele na zahradě?

Ke správnému ugrilování selete je zapotřebí dodržet několik základních kroků. Na úvod je třeba vybrat vhodné sele. Mělo by mít váhu okolo 35-40 kilogramů. Sele se opláchne a nechá okapat, přičemž mezitím se připraví ohniště a usadí rožeň. Selátko se dává rožnit na velmi žhavý popel. Maso je vhodné napíchat injekční stříkačkou se silnou jehlou s náplní oleje a grilovacího koření.

Co jiného grilovat než maso?

Grilování zažívá v České republice obrovský růst a vývoj. Těžko byste hledali člověka, který nikdy negriloval nebo nejedl něco grilovaného. Nejčastěji dáváme na gril maso, to jednoznačně. Ale co když maso omrzí nebo máme mezi přáteli vegetariána? Zde je pár typů, jak z této situace vybruslit.